DataDomain | VaD

EMC2 DataDomain je edinstven sistem za varnostno kopiranje podatkov. Omogoča deduplikacijo podatkov v realnem času pri zmogljivosti do 31TB/h.

DataDomain

Edinstven sistem za varnostno kopiranje podatkov

DataDomain2.jpg
EMC2 DataDomain je edinstven sistem za varnostno kopiranje podatkov. Omogoča deduplikacijo podatkov v realnem času pri zmogljivosti do 31TB/h.
 
Deduplikacija zmanjša porabo diska, ki jo sistem potrebuje za shranjevanje in varovanje podatkov v povprečju za faktor 10-30. Z uporabo te tehnologije predstavlja ta družina odlično in cenovno ugodno rešitev za zamenjavo kasetnih arhivov za varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov. Podatki na disku so dlje časa in hitreje na voljo, restavriranje podatkov pa je hitro in na voljo ves čas. Podatki se lahko z minimalno porabo pasovne širine, na varen in zanesljiv način lahko v realnem času replicirajo na zunanjo lokacijo.
 
Oprema te družine omogoča znatne prihranke pri prostoru potrebnem za varnostno shranjevanje podatkov, ponuja visoko hitrost ob varnostnem kopiranju in obnovitvah podatkov, enostavno konfiguracijo in integracijo v okolje. Primeren je tudi za obnovo podatkov po katastrofi (disaster recovery).
 
Ena najzanimivejših lastnosti opreme te družine je, da lahko nadomestijo dosedanje tračne knjižnice in s tem omogočijo hitrejše varnostno kopiranje in obnavljanje podatkov. Prav tako pa lahko s tračno knjižnico deluje v tandemu in zmanjšuje potrebno kapaciteto tračne knjižnice. Za te namene DataDomain družina omogča stvaritev virtualnih knjižnic (VTL), ki jih sistemi, kot so strežniki in druge naprave, zaznajo kot prave, fizične, knjižnice podatkov. Prav tako je moč dostopati do datotečnega sistema preko lokalnega omrežja, saj je možno ustvariti CIFS ali NFS dostop.
 
Zagotovljena je kompatibilnost in povezljivost z vso razširjeno programsko opremo namenjeno varnostnemu kopiranju (IBM Tivoli, Atempo, Bakbone, Vizioncore, HP, CA, Symantec, CommVault, EMC).
 
Varnost hranjenja podatkov se zagotavlja z uporabo RAID6, sprotnega preverjanja integritete podatkov in samodejno odpravljanje napak pri zapisanih podatkih. Ta sistem EMC2 imenuje Data Invulnerability Architecture (DIA). Z njim se zagotavlja varnost, integriteta in berljivost hranjenih podatkov na najvišji ravni in v največji možni meri izključuje možnost izgube hranjenih podatkov.