Avamar | VaD

Družina Avamar obsega programsko in strojno opremo namenjeno varnostnemu kopiranju in povrnitvi podatkov.

Avamar

Predstavlja najenostavnejšo implementacijo tega sistema in programske opreme

Avamar5.jpg
Družina Avamar obsega programsko in strojno opremo namenjeno varnostnemu kopiranju in povrnitvi podatkov. Strojna oprema te družine predstavlja najenostavnejšo implementacijo tega sistema in programske opreme. Sestavljen iz strojne opreme certificirane s strani EMC2 integrirane s programsko opremo in predstavlja prilagodljivo in predpripravljeno rešitev. Izničuje možnosti težav pri integraciji in zmanjšuje kompleksnost samega sistema, ki bi lahko nastala pri uporabi večih proizvajalcev strojne opreme, zmanjšuje tudi čas postavitve in implementacije sistema in omogoča nakup, implementacijo in vzdrževanje s strani enega ponudnika.

EMC2 je programska oprema z integrirano deduplikacijo, idealna za virtualizirana okolja, NAS sisteme, oddaljene pisarne, prenosnike in namizne sisteme. Pokriva torej vse kritične sisteme z deduplikacijo na posameznem odjemalcu s katero omogoča dnevne polne varnostne kopije podatkov na obstoječi infrastrukturi in omrežju. Deduplikacija zagotavlja hiter prenos podatkov med strežniki in lokacijami ter zmanjšuje intervale potrebne za izvedbo varnostnega kopiranja. Pri varnostnem kopiranju s tem sistemom se potreba po kapacitetah lahko zmanjša za kar 50kratnik s pomočjo deduplikacije.

Medtem, ko tradicionalnim sistemom za varnostno kopiranje na diske predstavlja manjko prilagodljivost in nadgradljivost, bo Avamar sistem zagotovil linearno učinkovitost in povečanje kapacitet s preprostim dodajanjem enot za shranjevanje podatkov. Vsaka enota doda h procesorski moči, kapaciteti in dostopnosti posamezni gruči. Poskrbljeno je za preprečitev izgube podatkov s sistemom RAIN (Redundant Array of Independant Nodes), četudi pride do odpovedi enote. Vsaka enota ima sekundarno napajanje in interno omrežje, z RAID tehnologijo pa omogoča visoko dosegljivost preko vseh enot in izničuje centralne točke izpada.

Na področju zanesljivosti je poskrbljeno s komponentami najvišjega standarda, samodejnim preverjanjem integritete podatkov in samopopravljivosti. Integriteta se preverja dvakrat dnevno s pomočjo internega sistema, dnevno pa se tudi izvaja preverjanje možnosti povrnitve podatkov vseh varnostnih kopij na sistemu.

S kapacitetami do 124,4TB, ki z deduplikacijo predstavljajo do več PB prostora na tradicionalnem sistemu za varnostno kopiranje imate na dosegu cenovno ugodno rešitev, ki bo nekompromisno zagotovila varnost vašim podatkom.